Kuyucak Anadolu Lisesi

Yeni Mahalle, Zafer Sokak, 09930 Kuyucak / Aydın , TÜRKİYE
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanunu´nda belirtilen Milli Eğitim Genel Amaçları Çerçevesinde Öğrencilerimizi; Milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, İnsan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına saygılı, Bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmiş, Bilim ve teknolojinin imkanlarından yararlanabilen, Topluma faydalı bir görev alma bilincine ulaşmış, Bireyler olarak bir üst öğretime hazırlayan ortam ve imkanları sağlayarak, Ortaöğretim Kurumları arasında tercih edilen, bir kurum olmaktır.
Misyon
Çağdaş eğitim ve öğretim bilimi kapsamında; • Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, • Ulusal kültürünü özümseyen ve yeniliklere açık, • Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenen, • Kendi kendine yeten; yaratıcı, araştırmacı, • Problem çözme becerisine sahip, • İlgi ve yetenekleri doğrultusunda alt yapıları oluşmuş, Bir üst öğrenime hazır bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına yerleşme oranı, %60 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına yerleşme oranı, %72 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına yerleşme oranı, %70 olarak gerçekleşmiştir.
Ders Başlama:08:30 Ders Bitiş: 15:45
Merkezi ısıtma
İngilizce, Almanca
İl merkezinden karayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilir.
Yeni Mahalle, Zafer Sokak, No:3 09930 Kuyucak/Aydın, Türkiye
İl merkezine uzaklık 60 km´dir. Okulumuz ilçe merkezindedir.
Erasmus, E-twinning